Kosten kunstgebit

De kosten van een nieuw kunstgebit


Vergoeding volledig kunstgebit door alle zorgverzekeraars.
Vanuit de zorgverzekering van 2021 wordt een volledig kunstgebit 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moet u rekening houden met enkele voorwaarden en punten:
 
• Een volledige boven en/of onder kunstgebit wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering; uw eigen bijdrage is dan ongeveer 150 euro per prothese deel.
• De meeste zorgverzekeraars betalen vanuit een aanvullende zorgverzekering een deel of alles van de eigen bijdrage; VGZ vergoedt tot 100% als u een “Vitaal”, Gezin, “Beter” of “Best” aanvullende verzekering heeft. Ook sommige gemeentepakketten vergoeden tot 100%
• U betaalt eventueel ook het (restant van het)  verplichte eigen risico. Dit bedrag ligt op 385 euro in 2018.
• Plan een GRATIS intake gesprek om u te laten voorlichten over de te verwachten kosten e.d.
 
Overige kosten:
Een kunstgebit komt zelden alleen. Soms zal de tandarts vooraf tanden en kiezen moeten trekken om een gebitsprothese te plaatsen. Deze kosten worden niet vergoed door de basisverzekering, maar de aanvullende tandartsverzekering vaak wel, tot een maximaal bedrag.

Alle tandheelkundige zorgaanbieders in Nederland hanteren dezelfde tandheelkundige prijslijst, maar Repadent is de enige met een prijslijst die de werkelijke kosten in totaal (dus inclusief techniek en materiaalkosten) weergeeft.

Onze prijslijst is zeer transparant met totaalprijzen, dus geen verrassingen achteraf!
De vermelde prijzen zijn honorariumkosten + techniekkosten + materiaalkosten. Ook de eventuele nazorg is daarbij inbegrepen.
Gratis intake bij Repadent
Om met zekerheid te weten wat uw tandheelkundige behandeling uiteindelijk zal kosten, maakt u het beste een afspraak voor een intakegesprek. Dit is een gratis advies. Er vindt dan nog geen behandeling plaats en u bent tot niets verplicht.Tarieven 2021