Gebitsprothese onderhoud

Een gebitsprothese goed onderhouden vergt van tijd tot tijd een bezoek aan een tandprotheticus. Onze praktijk is gevestigd in Den Bosch, Noord-Brabant. Wij kunnen het onderhoud verzorgen tegen een scherpe prijs; of u nu een gedeeltelijke of volledige prothese heeft. Maakt u maar eens een afspraak voor een controle; ook vanuit Waalwijk, Veghel en Zaltbommel zijn wij prima bereikbaar. Wij geven u dan een eerlijk advies; soms is er een reparatie nodig of een grondige reiniging vanwege tandplak. Hoe dan ook, wij zorgen dat u weer met een stralende glimlach en frisse adem door het leven kunt.

Gebitsprothese onderhoud verbetert uw welbevinden

Een gebitsprothese heeft onderhoud nodig. Het verdient evenveel aandacht als dat u uw eigen tanden nog zou hebben. Een regelmatige controle voorkomt een hardnekkige afzetting en het verbetert uw welbevinden. Wij reinigen professioneel uw gebitsprothese. Net als bij een natuurlijk gebit kan tandsteen voorkomen. Tandsteen is een verharde laag tandplak die bestaat uit een mineralenlaag. Als tandsteen op of onder de tandvleesrand gaat zitten, kunnen er ontstekingen ontstaan. Tandsteen kunt u vrijwel niet voorkomen, maar wel laten verwijderen. In onze praktijk in Den Bosch doen wij dit dagelijks, want het maakt deel uit van het periodiek onderhouden van een gebitsprothese.

Tegenwoordig is een gebitsprothese niet van ‘echt’ te onderscheiden. Een gedeeltelijke of volledige prothese van uw gebit kan jarenlang meegaan, mits u deze goed laat onderhouden. Het is raadzaam om zeker éénmaal per jaar een controle afspraak te maken, om zodoende de pasvorm en andere aspecten te laten controleren. De pasvorm van een gebitsprothese kan bijvoorbeeld tijdens het eten spontaan loskomen. De kauwfunctie is dan niet meer toereikend en daardoor moet uw maag harder werken. Op de lange duur kan dit leiden tot maagklachten. Tijdens het onderhoud wordt uitgebreid aandacht besteed aan de pasvorm en indien nodig kunnen wij deze door rebasen weer optimaliseren.

Wij onderhouden uw gebitsprothese op een professionele wijze

Door de pasvorm kan ook de esthetiek worden beïnvloed, waardoor de prothese er niet meer zo mooi uit ziet. U kunt uw kaken bijvoorbeeld niet meer goed sluiten; en dit merkt u als u eet of praat. Samen met u maken wij een plan van aanpak, zodat u straks weer kunt genieten van een fijne gebitsprothese. Een slechte gebitsprothese is niet goed voor uw gezondheid, maar het kan ook uw zelfvertrouwen een behoorlijke deuk geven. Dit is niet nodig, U hoeft enkel maar een controle afspraak bij ons te maken. Wij onderhouden uw gebitsprothese op een professionele wijze tegen een scherpe prijs. Patiënten vanuit heel Noord-Brabant komen naar ons toe zoals uit:

  • Hedel
  • Heesch
  • Kerkdriel
  • Oss
  • Rosmalen
  • Uden
  • Vlijmen
  • Vught
  • Waardenburg

Slijtage van de gebitsprothese is een ander veelvoorkomend probleem. Slijtage aan de kiezen betekent veelal dat de voortanden overbelast worden. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Een kleine reparatie kan leiden tot de oplossing; het repareren van een volledige gebitsprothese wordt 90% vergoed vanuit iedere basisverzekering.