Eerste prothese(imediaat)

Het eerste kunstgebit

Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit

Waarom of wanneer kiest u voor een kunstgebit?


Een kunstgebit is een oplossing voor grote problemen met uw eigen natuurlijke tanden en kiezen. Een kunstgebit is een mogelijke oplossing indien:
 
• U niet meer tevreden bent met uw eigen gebit.
• U (bijna) geen eigen tanden meer heeft. Om allerlei redenen kunt u uw tanden en kiezen verliezen. (bijvoorbeeld tandbederf, trauma, erfelijkheid)
• Uw tanden en wortels dermate beschadigd zijn dat er geen andere oplossing meer is
• Uw tanden en wortels te los in de kaak staan
• U zo veel pijn heeft dat u uw volledige gebit wilt vernieuwen

 
Kan Repadent u helpen?


Als u een van de bovenstaande klachten herkent, heeft Repadent een oplossing. Gebitsprotheses behoren tot de specialiteit van Repadent en jaarlijks worden meer dan duizend patiënten geholpen met het vervaardigen, repareren, vervangen of aanpassen van gebitsprotheses.  De tandprotheticus beoordeelt uw situatie en stelt een persoonlijk plan op met een begroting tijdens een vrijblijvend intakegesprek..

Het maken van het kunstgebit
Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, worden door ons, uw tandprotheticus, afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Als uw huidige kleur, de stand of vorm van uw eigen tanden niet helemaal bevalt kunt u tevens uw wensen kenbaar maken. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit houden wij er dan rekening mee. Het einddoel is een prachtig kunstgebit met mooie tanden

Het immediaat kunstgebit wordt direct geplaatst na het trekken van de laatste tanden of kiezen. 


Vroeger liepen de mensen voordat ze een kunstgebit kregen meestal 3 maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet wenselijk. Tegenwoordig wordt het kunstgebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. Zodat u niet zonder tanden loopt en het kunstgebit draagt erbij toe aan een spoedig herstel van uw mond..

De eerste dag
Het zal in het begin wel een beetje wennen zijn en de eerste dag zal uw kunstgebit nog niet lekker zitten. U mag het echter nog niet uit uw mond halen. De wonden zijn dan nog niet genoeg genezen en door het zwellen van de kaken krijgt u het kunstgebit er daarna niet meer in.

Wennen aan het eerste kunstgebit

De tweede dag mag het kunstgebit uit uw mond. Afhankelijk van wat u heeft afgesproken, doet de tandarts/kaakchirurg dat, of doet u het zelf. Als u het zelf mag doen, wees dan voorzichtig. Spoel het kunstgebit af en borstel het schoon. Reinig uw mond voorzichtig door te spoelen met lauw water waarin u eventueel een beetje zout doet. U kunt daarvoor ook een bij de drogist verkrijgbaar spoelmiddel gebruiken. Spoelen met lauwe kamillethee kan ook heel goed.